Gott Nytt År 2014

Tiden går fort då man har roligt, brukar man säga. Tiden går fort också då man har mycket på gång.

När jag i somras tänkte att jag skulle börja uppdatera min blogg regelbundet, kan jag såhär med facit på hand konstatera att det var en av de saker jag inte uppnådde. Nåja, det var mitt eget mål, och ingen skada är skedd.

Hur som helst, är det ett bevis på att mina dagar kanske har varit för fyllda. För jag hör till dem som tycker om att skriva. Som dessutom brukar hitta nya tankar o resonemang, då jag sätter mig ner o låter pennan jobba.

Så om jag ska våga mig på ett nyårslöfte till mig själv, är det att försöka få veckorna att gå ihop så att det blir lite mer tid över för familjen, för motion och för eftertanke. Man blir ju inte precis heller yngre med åren. Därför borde man ju försöka leva som man lär. Satsa på en egen förebyggande livsstil, så att branden inte behöver släckas, utan kan undvikas.

Många finländare har under året tagit till sig den sanningen. Det visar THL:s senaste statistik, och det är ju oerhört positivt. Vi kan faktiskt alla delta i vårt välfärdstalko, genom att ta lite bättre hand om oss själva och också bry oss lite mer om andra. Och det behöver inte kosta något ! Men resultatet för folkhälsan kommer att synas. För ju bättre vi mår, dess bättre för oss alla och för vårt land. Då blir det också mera över för att ta hand om dem som behöver mera vård och stöd.

Nåja, där får filosofen i mig sluta för det här året. Så ska vi se hur det går nästa år. Jag brukar vara noga med att hålla det jag lovar. Den enda jag kan pruta med är mig själv. Den som lever får se. Gott Nytt År !

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s