Rösta för respekt i kommunalvalet – Rösta på SFP!

Det är dags för val igen. Knappt har sommaren passerat och hösten är i full gång. Jag har just tillbringat en vecka i USA och Kanada. En resa som för min del var historisk. Första gången på plats i FN, och med möjlighet att också där få framföra Finlands tankar om rättsstaten (rule of law) och kvinnors rätt till rättvisa (womens access to justice). Vi har mycket att jobba för i dessa frågor. I Kanada hade jag möjligheten att bekanta mig med deras sätt att hantera tvåspråkigheten i samhället. Mycket matnyttigt. I staden Ottawa, som har engelskspråkig majoritet, väljer 2/3 av föräldrarna franskt språkbad för sina barn! Inget tal om där att den franska minoritetsbefolkningen, skall stå för möjligheten att bereda den engelska majoriteten tillfällen att lära sig franska. Tvärtom. Och på den franska språkbadsskolans gårdsplan, talade de engelskspråkiga barnen  franska! Det hörde liksom till. Åtminstone var det så under den stund jag hann följa med.

Nåja, väl hemma igen, är det dags att börja tänka på det lokala och det kommunala. Jag ser fram emot det kommande valet. SFP i Jakobstad har en stark kandidatbukett och vi har ett trovärdigt och mänskonära program! Vi har alla möjligheter att göra ett gott val. Det behöver Jakobstad och regionen.

Kandidtat nr 77, står till er tjänst, och är redo att fortsätta kavla upp ärmarna, för det lokala, för det nationella och för det globala ansvaret vi har! För vården, skolan och omsorgen, för det tvåspråkiga Finland!

Annons

2 reaktioner på ”Rösta för respekt i kommunalvalet – Rösta på SFP!

    1. Bra fråga. Tack! Jag har också nu deltagit i så gott som alla fullmäktigemöten. Var borta från det där utlåtandet till kommunreformen behandlades för att inte bli jävig i den frågan i regeringen. Men svaret är alltså att jag prioriterar att vara på plats på fullmäktiges möten, och det lyckas också väl i prkatiken eftersom mötena hålls på måndagkvällar, då jag oftast är på hemmaplan. Tycker det är viktigt att vara med också på den kommunala nivån, för att hållas ajour med det som händer på lokalplanet och kunna vara med och påverka utvecklingen i staden och regionen.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s