En ministers semestertankar

Tänk. Jag har haft tid att hitta lösenordet till min blogg! Det föll i glömska här i våras, och fast hur jag försökte hittade jag inte rätt. Och sen kom alltid något emellan. Hade tänkt skriva före och efter ordförandevalet, i samband med regeringens ettårsdag, i samband med mitt besök i Visby och Almedalen… Men onödigt att gråta över spilld mjölk.

Nu har jag semester. Njuter faktiskt av såväl dimma som regn, men framförallt av lugnet. Den enda som stör mellan verserna, är hunden. Den vill ha uppmärksamhet och den vill ut på promenad över bergen. Och den vill gå nu! Jag som tog fram en bok, och tänkte unna mig lite egen tid. Men det bryr sig inte hunden om. Så är det säkert för alla hundägare. Sedan ringer telefonen- jaha, ett medborgarsamtal. Jag förstår och jag vill gärna finnas till hands, men jag vill gärna också få möjligheten att under några dagar koppla av helt. Det behöver vi alla. Bekymren i världen, i vårt land, i våra regioner tar aldrig slut. Men ju bättre vi lyckas hålla våra beslutsfattare i gott fysiskt och mentalt skick, dess bättre för vårt land.

Det får också redaktörerna respektera nu en kortare tid. Nyheterna tar inte slut, fastän delar  av regeringen har semester.

Ja, och så skäller hunden igen. Dags att lyda och gå ut! Skön semester!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s