När ondskan slår till

Det är förfärligt. Det som hänt i Norge. Att en person får för sig att gå till attack mot sitt eget land, sin regering och helt oskyldiga männsikor.

Attentatet är en attack mot det öppna samhället, mot demokratin mot åsiktsfriheten. Hur kan man annars förklara, att han ger sig på unga mänsiksor med framtiden framför sig, som dessutom vill vara med och påverka samhällsutvecklingen. Att ge sig på statsministerpartiets ungdomsorganisation, för att visa sitt missnöje och kallt slakta de stackars unga ute på ön – je det är oförsvarligt, det är obegripligt och det är synnerligen ynkligt. och hur har en människa som denna gärningsman tänkt att hans ideal samhälle skall se ut ? Vad skulle det bygga på ? Terror, rädsla och hot ?

I all denna ofattbara tragedi, som utspelat sig i vår omedelbara närhet, finns det bara en väg framåt. Det är att fortsätta stå upp för det vi tror på. Det öppna samhället, vår demokrati och vare mänskans lika värde.

Annons

3 reaktioner på ”När ondskan slår till

  1. Vi har läst om terrorism, men först nu börjar vi förstå hur förfärliga dessa attentaterna är. I Baghdad och i andra städer i Irak och också i Afganistan har hudratals människor dött i bombattackerna nästan varje vecka. Efter den norska tragedin kan man inte skylla amerikaner eller muslimer, men tidningarna kan och vill alltid skylla Jussi Halla-aho. Det är naturligtvis hänsynlöst mobbning, en reaktion som är mycket sjuk.

    Gilla

  2. Kämpa på för rättvisa i samhället! Du har ingen enkel sits och du kommer att få utstå mycket spott och spe, oftast utan orsak, men det är gott att veta att vi människor vi känner som håller i trådarna för rättssamhället. Lycka till!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s