Stora sjukhus är inte alltid vackrast!

Jag blev glad när jag läste om undersökningen som forskningsprofessor Elina Hemminki har gjort för THLs del där hon kommer fram till att det ur hälsosynpunkt inte är positivt att förlossningarna koncentreras till färre och större enheter.

Du kan läsa det finska pressmeddelandet på institutet för hälsa och välfärd THLs hemsida här: http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/tiedote?id=25573

Därför skall man inte fatta förhastade beslut. Stora sjukhus är inte alltid vackrast!

Annons

3 reaktioner på ”Stora sjukhus är inte alltid vackrast!

  1. Håller med att stort inte alltid är vackert, men tillräkligt med resurser är ett måste. Miste själv dotter och barnbarn vid Malmskasjukhuset för lite över två år sen. Har en anmälan, eller fråga liggande hos valvira om huruvida hemmadejour hadde påverkade händelseförloppet eller inte. Enligt meddelande från valvira undersöks fallet och resultatet meddelas oss. Ännu har vi inte fått något svar.

    Gilla

  2. Har inte refuserat din kommentar. Men har tyvärr inte hunnit sköta bloggen under de senaste veckorna. Kritik skall en politiker tåla, och jag tål nog. Det är beklagligt att de sker misstag i vården. Tyvärr sker det såväl på större som mindre enheter. Tyvärr kan vi inte heller skapa ett system som alltid är vattentätt. Sådana existerar helt enkelt inte. Jag förstår den frustration, ilska och sorg som drabbat er.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s