Om 2 månader….

… ja då vet vi hur det gick i riksdagsvalet 2011. Och då får vi facit. Hur väl stämmer gallupar överens med verkligheten på valdagen. Vi har synnerligen intressanta veckor framför oss. Riksdagen sitter till 15.3 och många lagar skall ännu klubbas igenom. Därefter får vi se en intensiv debatt, det är jag helt övertygad om.

Ärlighet varar längst, också i politiken. Därför kommer det också att ha betydelse på vilket sätt vart och ett parti når sitt valresultat.

Den stora frågan är – Ett hurudant Finland vill folket ha ? Ett land som sluter sig inåt och avsäger sig en rad internationella överenskommelser, går tillbaka till marken och tar sikte på ett enspråkigt finskt Finland. Eller ett Finland som är öppet mot omvärlden, som bygger på medmänsklighet och tolerans, som uppfattas som en påltilig part i internationella sammanhang och som är stolt över sina två nationalspråk och all den rikedom det innebär.

Annons

2 reaktioner på ”Om 2 månader….

  1. Hej! Det är mycket märkligt att endast Finland har upptäckt detta tvåspråkighetens rikedom. Alla våra grannländer är enspråkiga – ja t.o.m Finlands åtminstone på papper rikaste landskap Åland är det. Om ditt resonemang håller borde Finland vara mycket rikare än dessa som jag nämnde. Sveriges förre statsminister Göran Persson sade en gång att Sverige aldrig skulle ha råd med den typen av tvåspråkighet som existerar i Finland. En liten fråga: hade Göran Persson helt fel?
    – Är dessa enspråkiga länder slutna utan kontakt med yttervärlden eller är det bara en sista halmstrået att skrämma dem som brukar rösta på SFP?

    mvh/hb

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s