”Kimpassa” till alla finska hem

Idag borde tidningen ”Kimpassa” komma till alla hem i landet som får Pirkka-tidningen. Vi vill från Folktingets sida verka för att bygga broar mellan språkegrupperna i landet och visa på att vi finlandssvenskar är helt vanliga mänskor. I tidningen finns artiklar bl.a om Finska fotbollslandslaget, om president Ahtisaari som en gång fick en 4 i svenska, om en helt vanlig tvåspråkig familj, om språkbadande barn och kocken Micael Björklund som åker runt i finska skolor och gör ”smoothies” på svenska etc. Ta för er – olkaa hyvät !

Annons

5 reaktioner på ””Kimpassa” till alla finska hem

 1. Hej. Nyfiken som man är gick jag in på Pirkkas insändarsida. Intressant läsning.Det verkar ju inte som om man blev så där värst nyfiken på oss finlandssvebskar(eller SFP) av det här hemskicket ,man har redan sin åsikt klar.Verkar snarare som det här var att kasta pärlor till
  …………….!
  En nylänning i förskingringen.

  Gilla

 2. Hur tror du att Kimpassa-bilagan uppfattas och tas emot på den finskspråkiga sidan? Tror du verkligen att det var väl satsade pengar reta upp en redan tidigare stor arg majoritet? Vad säger regelverket för valfinasiering och FN:s människorättsfördrag om detta? Är inte detta ett klart ställningstagande och försök till att förändra folks identitet?

  Gilla

 3. Tyvärr vaknar ditt intresse för finskan alltjämt bara före valen.Har du någongång funderat hur mycket kunde du vunnit om du har varit mera positiv till finskan t.ex med samarbete Malmska och MÖCS. Det blir dyrt för Malmska och Jakobstad för att du inte ville ha något samarbete. Vi måste ju ha egen riksdagsledamot. I stället borde vi ha funderat med Kokkola (och med Centern) hur vi skall vinna genom att samarbeta. Jag skyller inte dig att BB:n försvinner, men det är p.g.a. lagen., det kommer ju att ske.Och det är inte frågan om att det skulle inte vara yrkesmänniskor i förlossningen och gynekologin. Men en del kirurgin bl.a. kunde bevaras. Men det behövs diskussioner och VILJA att samarbeta. Och det har du inte – sorry- Matti V. har inside-information. Nu flyr yrkesmänniskor till MÖCS. Och Matti V. önskar att SFP kommer att ha sina riksdagledamöter kvar för att försvara vårt område. Och jag hoppas att du inte är en av dem. Tyvärr det har du inte kunna göra försvara vårt område p.g.a. din fundamentaliska attityd till finskan. Vaikka suutarin lapsilla ei ole kenkiä- jag har förstått att du har finska i dina ådor- och det känns bittert.Lycka till i valet. Och om du väljs, hoppas Matti V. att du ändrar inställningen.
  mvh. Matti V

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s