VR:s biljettförsäljning behövs i Jakobstad

Som ur tomma intet kom beskedet att VR tänker dra in biljettförsäljningen i Jakobstad. Ingen kontakt till staden har tagits på något sätt, utan vi fick veta om saken via media. Nå hur som helst. Nu har jag frenetiskt försökt få tag på VD Mikael Aro, för att ge min syn på saken.

Fastän många idag köper sina biljetter via nätet, gäller det långt ifrån alla. Jakobstadsregionen behöver ett ställe där tågbiljetter säljs och där man kan få personlig betjäning. En region med närmare 50.000 invånare kan inte så där bara förbigås. Dessutom är vi flitiga tågresenärer, och Bennäs station har hyfsade passagerarsiffror.

Sedan är det också så, att vi måste kunna förvänta oss en jämlik behandling av VR. Det går inte för sig att andra indragningshotade stationer får ”time-out”, men inte vår.

Jobbet med att bevara biljettförsäljningen i Jakobstad fortsätter. Jag väntar på ett samtal….

Annons

5 reaktioner på ”VR:s biljettförsäljning behövs i Jakobstad

 1. Jobba hellre med att barnbidragen, det är verkligen viktigare än en biljettautomat i Jeppis.
  Vart tionde barn, de som lever i de allra fattigaste förhållandena, blir utan barnbidrag då våra myndigheter ser bidraget som ”inkomst” och drar av summan från utkomststödet!
  Däremot får nog de mest välbeställda och höginkomsttagarna barnbidrag utan att våra riksdagsmän ifrågasätter detta, snarare tvärtom.
  Sköt nu om att ensamförsörjarnas barnbidrag verkligen ses som ett tillägg för barnens bästa och inte som en inkomst, så kan vi börja ta dej och andra som fått uppdrag av väljarna på allvar!

  Gilla

  1. Ja, du har helt rätt då det gäller barnbidraget. Jag har också gjort en lagmotion om det här i riksdagen, och vår riksdagsgrupp har påtalat dilemmat en längre tid. Vi har tyvärr inte fått gehör för våra tankar i regeringen ännu. En fråga som måste lösas i nästa regeringsprogram. Dessa två sake, VR och barnbidragen skall naturligtvis inte ställas mot varandra. Bägge behöver skötas.

   Gilla

 2. Varför ska Jakobstad just specifikt ha kvar sin biljettförsäljning? Det tycks undgått Anna-Maja att VR lagt ner biljettförsäljningen under flera års tid på stationer över hela landet. Norra Haga, Hangö, Lapinlax, Torneå, Vilppula, Toijala… Listan kan göras oändligt lång. Hur var det då med politikernas engagemang?
  Vi närmar oss valtider. Kanske ett enkelt sätt att fixa en röst eller två för att hålla liv i biljettluckan.

  Gilla

  1. Nå jo. Det är ju säkert jag som hittat på att biljettförsäljningen skall upphöra…. eller månne det är så att VR skall ta i bruk ett nytt datasystem.

   Jakobstad är centraort för närmare 50.000 invånare. Många, speciellt äldre och rörelse eller funktionshindrade har svårt att skaffa bilketter via nätet eller i automat. Därför, bästa Nicke, är det rimligt att det också i framtiden finns en personlig betjäning då det gäller tågbiljetter i Jakobstad.

   Gilla

 3. Tack för svaret, naturligtvis skall dessa problem inte ställas mot varandra, och Jakobstadsresenärerna skall ha sin betjäningspunkt, det är klart. Men jag ville bara ta fram prioriteringen och vad som är verkligen viktigt för tusentals barnfamiljer med stora ekonomiska problem. Vem dendär Nicke är som du adresserar din kommentar till har jag tyvärr ingen aning om, har hans kommentar raderats?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s