Vem får äga mark ?

Ibland blir man ju förvånad över logiken i politiken. Att Ryssland nu inte vill att utlänningar skall få köpa och äga mark på deras sida av gränsen får en att ställa vissa frågor. Tycker man verkligen att det är ok att man själv skall få äga och köpa mark på ”Solsidan” av gränsen. Dvs. vi skall få köpa av er, men ni skall inte få av oss ??? Ja, man undrar. ”Det frågtes blott, det gavs ej svar” .

Annons

6 reaktioner på ”Vem får äga mark ?

 1. Vem får äga mark på Åland? Finskspråkiga får det inte fastän de är finska medborgare och Åland tillhör Finland. Är de rasister på Åland? Fyller Åland FN:s människorättskriterier?

  Gilla

  1. Om det är någon tröst för dig, så får inte heller jag som svenskspråkig finländare äga mark där. Är inte ledsen för det ! Du kunde studera Ålands självstyrelselag och det internationella avtalet som ligger till grund för självstyrelsen, så kanske du förstår hur det hänger ihop.

   Gilla

   1. Menar du med ditt svar att man inte kan kritisera något som har sitt stød i en lag? Kan inte lagen andras, gøras om eller kan man tom inte stifta en helt ny lag om folket(representerade av de folkvalda politikerna) så vill?

    Gilla

   2. ”Du kunde studera Ålands självstyrelselag och det internationella avtalet som ligger till grund för självstyrelsen, så kanske du förstår hur det hänger ihop.”

    Hur många internationella avtal har ändrats eller slopats när man har förstått att de är odemokratiska? Nationernas förbund som ligger bakom Ålands status med själstyre finns inte längre kvar utan har ersatts med FN. Gamla Sovjetunionen finns inte längre, YYA-avtalet har slutat att gälla och tyska staterna har förenats. Världen förändras och det borde Åland också märka av.

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Nationernas_f%C3%B6rbund

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s