Nu går det för långt – fru statsminister!

Nu måste jag säga att jag fallit av kärran. Hur är det möjligt att sittande statsminister fortfarande hävdar att grundlagsutskottet gjorde fel beslut i Karlebyfrågan! Är hon själv vår främste grundlagsexpert ? Och vad värre är – hur är det möjligt att man i den positionen talar för att riksdagens grundlagsutskott efter nästa val borde besättas med ledamöter som är beredda att låta  andra rättigheter gå över de språkliga ? Vad är nu detta för resonemang ? Tankarna går till någon helt annan form av statsskick än en nordisk demokrati.

En statsminister skall följa grundlagen, respektera grundlagsutskottet och riksdagen. Inte nonchalera och sätta sig över. Och allra minst önska sig en sammansättning i grundlagsutskottet som är manipulerbar, i enlighet med statsministerns vilja. Då drar vi botten under all trovärdighet för lag och rätt, ja för hela vårt statsskick. Dags att byta skor  fru minister ? De nuvarande tycks vara för stora!

Annons

3 reaktioner på ”Nu går det för långt – fru statsminister!

  1. Jag får känslan att det finns en hel del politiker som glömmer att vi är ett flerspråkigt land, har varit det länge, o är det en lång tid framåt hoppas jag.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s