Harri Holkeri fick Foktingets guldmedalj

Jag hade  idag den stora glädjen och äran att överräcka Folktingets förtjänstmedalj i guld till vår tidigare statsminister Harri Holkeri. Det skedde vid Foktingets Svenska Dagen mottagning i Helsingfors stadshus.

Vid samma tillfälle premierades också en del av årets Folktingsmedaljörer. I morgon blir det mera medaljregn i samband med huvudfesten i Lovisa och festerna i Åbo och Karleby som Folktinget också arrangerar. Det finns många som i sitt dagliga jobb och på sin fritid, helhjärtat jobbar för det svenska och det tvåspråkiga  i Finland. Hälften av årets 16 medaljörer har finska som modersmål ! Så visst finns det också på finskt håll stöd för svenskan.

Årets Bojan Sonntag stipendium fick också en mycket värdig mottagare i Svenska.nu- projektet. Ordförande Paavo Lipponen var märkbart tagen också han av denna utmärkelse. Och visst var det roligt att de som jobbar med projektet med Kai Jaskari i spetsen var med och tog emot stipendiet. Nu blir det ännu flere finska skolor som kan få glädje av t.ex kocken Michael Björklunds svenska lektioner.

Allt som allt, härlig stämning var det i stadshuset i Helsingfors.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s