Vad menar Räsänen ?

Ja, man slutar inte förundra sig över Päivi Räsänens linjedragningar. Verkar som om hon inte insett vilka fördrag Finland förbundit sig till. Mänskor får inte diskrimineras på basen av religion, eller på basen av avsaknande av religion.

Då någon är i nöd och flyr för sitt liv, kan vi verkligen inte vara så obarmhärtiga att vi stänger dörren till härbärget ifall personen inte råkar vara kristen.  De 750 kvotflyktingar som vi förbundit oss att ta emot årligen, måste vi klara av utan att börja skilja agnarna från vetet enligt Räsänens modell. Med den synen, hade vi tex aldrig tagit emot vietnameserna på 1980-talet, eller burmeserna som nyligen kommit till Österbotten.

Vad gäller de asylsökande, är lagstiftningen avgörande för vem som fyller kriterierna att få uppehållstillstånd, inget annat. Och då det gäller mänskor som flyttar hit för att de fått jobb, finns det ett klart regelverk också för det.

Är det då så att Räsänen menar att vi skall ändra lagen, frångå prinicpen om att inte diskriminera på basen av religiös åsikt, och frånga våra förpliktelser enligt de internationella konventionerna ? Luktar tyvärr valfläsk och populism på långt håll.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s