Visst skall vi ha allmän värnplikt !

Jag är mitt uppe i en nationell försvarskurs, som tar all tid från morgon till kväll. Därför har också bloggen stått stilla. Men oerhört intressant och lärorikt. Nästa vecka blir det några dagar i Obbnäs. Tidigare har vi bl.a besökt pansarbrigaden i Parola och flygflottiljen i Satakunda. Sätt därtill Helsingfors polisen, räddningsväsendet, gränsbevakningen, skyddspolisen, Yle , Nestes raffinaderi i Borgå etc + åtskilliga föreläsningar så förstår ni spännvidden på det hela.

Också utan denna kurs, hade min åsikt varit att vi behöver ett trovärdigt försvar. Jag har inte precis blivit mindre övertygad. Klart är också att vi skall stå fast vid den allmänna värnplikten. En yrkesarme´skulle bli mycket , mycket dyrare. För att ha råd att skaffa moderna försvarsmateriel är det ändå nödvändigt att se på helheten. Kanske är det så att vi kunde klara oss utan någon av dagens brigader. Kanske är det så  att tiden i arme´n kunde förkortas något.

Jag tycker också det är helt på sin plats att flickor i framtiden skulle kallas till uppbåden. Men sen skall det vara frivilligt för dem att välja om de vill ”rycka in” eller inte.

Annons

2 reaktioner på ”Visst skall vi ha allmän värnplikt !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s