En ny era för Nokia

Finland fick idag en ny pensionär och en ny VD för Nokia. Samtidigt vänds ett blad i bolagets historia då VD:skapet övergår till en utlänningen. Åtminstone de första intrycken som förmedlats via Tv-nyheterna verkar positiva. Stephen Elop förefaller vara en positiv person med mycket energi.

Det kan nog bli riktigt bra det här.

Vad gäller O-P Kallasvuo får man önska honom lycka till med sina fortsatta uppdrag. Har säkert inte varit någon enkel sits den senaste tiden.

Oundvikligen kommer jag att tänka på diskussionen om pensionsåldern. För att få en större förståelse bland folket, borde också näringslivets toppar föregå med gott exempel. Att från EK håll tuta ut budskapet om behovet av längre arbetskarriärer kräver för att bli trovärdigt också att man lever som man lär. Kallasvuo kan naturligtvis inte beskyllas för att han fick gå. Det är inte det jag avser. Men principen i sig är ack så viktig. Det man kräver av andra, skall man också kräva av sig själv.

Lycka till Elop !

Annons

En reaktion på ”En ny era för Nokia

  1. Blir intressant att se om han tillhör de VD:ar som ökar sin bonus genom att minska personalen och i slutändan dra ned bolaget från den ledande plats de ännu har.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s