Urjala som föregångare i svenska

Det har varit tjockt med nyheter kring svenska undervisningen i de finska skolorna under senare tid. Ett av de trevligaste inläggen kom häromkvällen i MTV3:s nyheter från Urjala. Där har man lyckats väl och eleverna upplever det postivt att lära sig svenska och skriver också gärna svenska i studentexamen. En skola vars metoder och inlärningskoncept säkert kunde fungera som förebild för många andra finska skolor.

Annons

2 reaktioner på ”Urjala som föregångare i svenska

  1. Om jag ska vara fullständigt uppriktig så har jag i alla år slagits av hur pass dåligt den finsktalande delen av er befolkning talar svenska. Även på ”hög nivå” – jag erinrar mig ett program som sändes i svensk tv (inspelat i Finland, av finländska televisionen) inför senaste presidentvalet hos er. Bägge kandidaterna, både den nu sittande presidenten och den kandiderande högermannen, talade riktigt dålig svenska. Inte minst er nuvarande president. Svenska-undervisningen bör nog vässas en hel del!

    Gilla

    1. Jag tycker faktiskt att vår nuvarande president talar en riktigt bra svenska och vår talman klarar sig också hyfsat. Men visst är det skäl att börja omforma undervisningen och satsa mera på att eleverna skall våga uttrycka sig muntligen.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s