Sfp:s ”Jakob-gallup” intresserade

Fantastiskt väder och mycket folk bidrog till dagens hellyckade ”Gammaldags-torg” i Jakobstad. Det har också redan blivit tradition att partierna finns med i gatubilden. Många var också de mänskor som kom o pratade, en del med många hjärtesaker på agendan andra för att småprata om ditt o datt. Allt från vägar, cykelvägar, vården, svenskan och Karleby-frågan till vapen lagen, beskattningen av börsaffärer och promillegränsen till havs engagerar folk.

I SFP:s lilla tävling där man kunde vinna en flytväst, frågade vi folks åsikter om bla. simundervsiningen i skolorna, om promillegränsen till havs borde sänkas, om Jakobstad borde gå ihop med grannkommunerna, om behovet av beslutsfattare som vågar stå upp för de svenska i Finland och om vilka frågar man tycker är viktiga inför nästa riksdagsval. Och vi fick oerhört många svar- jag uppskattar dem till långt över 100. Skall bli spännande att bekannta sig med dem.

Roligt var också att träffa såväl  ortsbor som ålänningar och”Sverige-svenskar”. Och visst är världen liten – en av ålänningarna kände min kusin… en av de äldre ortsborna hade varit min fars klasskamrat- och frontkamrat.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s