Verandatankar om ett o annat…

Sitter ute på stugans veranda och skriver blogg! I solen kanske närmare 30 grader varmt, i vattnet ca 21. Ett glas kall Friss-lime väntar på att släcka törsten. Fick ett lustigt samtal idag från FNB. Nåja, lustigt och lustigt i denna nyhetstorkans tider. Frågan handlade om presidentvalet – vad annars ?

Denna gång hänvisades det till Iltasanomat som tydligen plockat fram Björn Wahlroos som presumtiv presidentkandidat. Han har enligt tidningen inte tackat nej till en kandidatur ! Man undrar ju vilka andra som inte tackat nej. Landet är säkert fullt av dem. Men så kan man ju också skapa nyheter. Nåja- hur som helst – för mig ger Nalle Wahlroos inga direkta ”presidentvibrationer”. Han är uttryckligen en näringslivsprofil – inte sakkunnig i utrikespolitiska frågor och inte den typ av ”landsfader eller – moder” som jag tror att det finska folket vill se som president.

Däremot håller jag till 100% med vår partiordförande Stefan Wallin, att SFP skall ha en egen presidentkandidat i valet 2012. Personligen tycker jag att namn som Eva Biaudet och Christoffer Taxell skulle vara superintressanta i sammanhanget. Och om upplägget hos de övriga partierna ger idel män som kandidater skulle Eva vara ett mycket starkt kort.

Men det är länge ännu till 2012, först skall vi ha riksdagsval. Men visst är det alltid skoj att spekulera. Också på villa verandan ackompanjerad av måsarna.

Annons

En reaktion på ”Verandatankar om ett o annat…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s